Stichting "De Blauwe Tulp"

Tien jaar geleden produceerde de stichting de Blauwe Tulp haar eerste grote voorstelling Opstand in Sobibor. Een vrijwilliger van Kainuk heeft toen aangeboden een website te maken voor de publiciteit. En deze site is meegegaan met all producties die gevolgd zijn. Iedere keer word hij aanpast voor de de laatste uitvoering.

Het motto van de Blauwe Tulp zou kunnen zijn amateurs met ambitie. Liefhebbers van toneel krijgen de mogelijkheid om met betaalde regisseurs te werken zodat ze als speler kunnen groeien. De voorstellingen worden meestal bezocht door bekenden, die hun familie en vrienden uitnodigen. De website ondersteunt hun verhaal. De exacte data van de uitvoeringen zijn er op te vinden, en daarnaast wordt het achtergrond van het stuk verteld. Na een uitnodiging geeft de site alle informatie die nodig is om de beslissing te kunnen nemen om te komen.

Een andere functie van de site is verantwoording. De Blauwe Tulp is afhankelijk van fondswerving voor de financiering van praktische zaken (zoals licht en tribunes) rond de voorstellingen. Subsidie verstrekkers kunnen de site raadplegen om de vorige projecten te zien. Zo krijgen ze een goede indruk hoe ze de fondsen besteedt zouden worden en of het bij past bij de doelstellingen. Een goede site is cruciaal voor een track record.

De site is te vinden op Blauwe Tulp